Paardrijlessen

Inzetbaar als gast/inhuur docent, expertise gedrag, voor hippische opleidingen/cursussen enzo.

Tevens geef ik dressuur instructie, voorkeur voor het lessen bij mij aan huis in een fijne rijbak met Agterberg bodem, ik kom eventueel ook op locatie.

In mijn lessen vind ik het belangrijk dat ruiter en paard zich prettig en ontspannen voelen. Dan heb je een basis om verder te kunnen werken.

Ik geef les aan beginners, recreatieruiters, angstige ruiters en wedstrijdruiters tot en met  Z-dressuur niveau.

In de les besteed ik aandacht aan ontspanning, juiste timing, de leerprincipes: hoe leren paarden en de juiste communicatie tussen paard en ruiter, door onjuiste communicatie ontstaan vaak onnodig veel problemen, simpelweg omdat je elkaar verkeerd begrijpt. Ook blijft op elke niveau de basis belangrijk. Het juist geven van de hulpen en de goede reactie daarop, het recht gericht zijn, souplesse en lossigheid in de beweging.

Ook geef ik les en begeleiding in het zadelmak maken en het beleren van jonge paarden. Heeft u een jong paard en wilt u deze graag zelf beleren maar vindt u het prettig hierbij deskundig begeleidt en geholpen te worden dan kunnen we daar in overleg een plan voor op stellen.

 

Advies/Workshop

Voor de meest uiteenlopende adviezen kunt u bij mij terecht.

Denk aan:

Inzetbaar als gast/inhuur docent, expertise gedrag, voor hippische opleidingen/cursussen enzo.

Aan- verkoop advies/begeleiding van uw paard.

Management adviezen.

Welzijn (verbetering) advies.

Ook is het de bedoeling om met enige regelmaat workshops te gaan organiseren.

O.a. over de volgende onderwerpen:

- Voorlichting voor de aanschaf van uw "eerste" paard/pony, wat komt er allemaal bij kijken, waar moet u aan denken, waar moet u op letten. Ook bedoelt voor evt. ouders van kinderen die graag een eigen pony/ paard willen of mensen die voor het eerst een pony/paard willen aanschaffen.

- Longeren, hoe longeer je, wat kan je tijdens het longeren verbeteren/trainen aan de houding/beweging van je paard/pony?

- Hoe leren paarden? Welke leerprincipes zijn van invloed op een paard?

- Hoe communiceren paarden? Wat vertelt hun lichaamstaal?

Mocht u interesse hebben in een workshop kunt u vrijblijvend een e-mail sturen, zo kan ik een inventarisatie maken en kijken voor welke onderwerpen er voldoende interesse is.

Beoordeling van klanten

Begeleiding en Instructie paarden in Driebergen

Geplaatst door Hetty

Zolang ik Louise ken is ze al bezig met het verbeteren van paarden(gedrag).
O.a. door lessen te geven, ze kijkt hierbij veel verder dan de meeste instructrices doen. Ik les zelf al jaren bij Louise, elke les is weer een uitdaging voor mij en m'n paard. Door steeds weer met een nieuwe aanpak te komen motiveert en stimuleert Louise ons elke keer weer. Ze velt nooit een oordeel over een paard zonder het probleem eerst van alle kanten bekeken te hebben. Door haar jaren lange ervaring met paarden heeft ze al veel gezien en dit is te merken in haar deskundigheid. Louise staat open voor jou ideeën over het gedrag van je paard. Ze zal hier altijd geïnteresseerd naar luisteren en daarna zelf een deskundig oordeel vellen

Instructie en welzijn in op locatie

Geplaatst door Fleur

Ik heb al een aantal jaar les van Louise, en het bevalt erg goed. Ik stap iedere keer weer helemaal tevreden van mijn paard af! Mijn paard en ik zijn allebei ontzettend gegroeid, zowel individueel en als combinatie. Louise is altijd erg geïnteresseerd in het welzijn van mijn paard (en van mijzelf), denkt mee bij eventuele problemen,= en heeft mij meerdere keren fijne oplossingen en adviezen gegeven. Ook buiten de lessen en het rijden is het contact erg fijn en voor mijn momenteel geblesseerde paard kreeg ik ook leuke tips om vanaf de grond aan het werk te kunnen, om bij gebrek aan training er toch voor te zorgen dat mijn paard in ieder geval nog wat mentale uitdaging krijgt.

Begeleiding bij paarden trainen in Doorn

Geplaatst door Manon

Louise begeleidt mij met mijn 8 jarige friese ruin. Zij is al meerdere jaren mijn instructrice en ik zou niemand anders meer willen. Door haar enorme ervaring, betrokkenheid en kennis leert zij mij hoe ik mijn paard optimaal kan laten presteren. Haar begeleiding gaat veel verder dan het rijtechnische gedeelte, ook het gedrag en welzijn van mijn paard weet zij te verbeteren. Toen er bij mijn paard problemen ontstonden bleef zij doorzoeken tot ze de oorzaak gevonden had. Het bleek in mijn geval te gaan om een slecht passend zadel. Na het vinden van de oorzaak heeft ze ook nog eens de juiste connecties om naar door te verwijzen zoals: tandarts, dierenarts en zadelpasser. Mijn paard loopt nu beter dan ooit te voren en de problemen verdwijnen steeds meer. Mijn ervaring met haar is dus meer dan positief. Van dichtbij heb ik mee mogen maken hoe zij het ene naar het andere paard helpt zich fijn te voelen en vrolijk aan het werk te gaan. Bovendien bezit ze ook de nodige mensenkennis en weet ook de ruiter perfect te steunen en motiveren.