Even voorstellen

Mijn naam is Louise Gademan- van Dijk, ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.

Al van kinds af aan heb ik grote interesse in paarden.

Toen ik 7 jaar oud werd kreeg ik mijn eerste pony, Joke een 3 jarige vosmerrie, kruising Haflinger x Arabier.

In 1998 heb ik mijn eigen Paardenbedrijf opgericht :

Met 8 eigen paarden en pony’s gaf ik paardrijlessen aan kinderen en volwassenen.

Nu geef ik op locatie privélessen aan mensen met een eigen paard, tevens is er de mogelijkheid tot wedstrijdbegeleiding en bied ik hulp bij de aan- of verkoop van een paard.

Ik heb veel paarden beleerd en zadelmak gemaakt, ook in her training genomen bij problemen, tevens paarden keuringsklaar gemaakt. Later had ik ook een paar merries om mee te fokken, deze veulens groeiden bij mij op en werden later beleerd, uitgebracht in de sport en weer verkocht .

Tijdens het omgaan, lesgeven en beleren van paarden, werd ik geboeid door de verschillende (probleem) gedragingen die de paarden vertoonden. Mijn vraag was soms: "Waarom...doet dit paard dit" ? Graag wilde ik mijn kennis vergroten en mij meer verdiepen in de paardentaal en het paardengedrag.

Dat is voor mij de reden geweest om de opleiding Paardengedragstherapeute bij Tinley te gaan volgen. Per 1 januari 2014 heb ik deze met goed gevolg afgerond. Als extra aanvulling voor het paarden trainen in de praktijk, heb ik bij E-quine.com de opleiding Instucteur Paard en Gedrag gevolgd. Op 27 september 2016 heb ik deze met goed gevolg afgerond.

Het heeft mij veel extra kennis opgeleverd, die ik dagelijks kan toepassen in mijn werk, het geven van cursussen, instructie dressuur, trainen van paarden en het adviseren van eigenaren bij gedragsproblemen met hun paard.

Tevens ben ik werkzaam als inhuur/gastdocent bij o.a. Hippische opleiding Groenhorst Barneveld/Aeres MBO Barneveld en E-quine.com met als specialisatie het gedrag van paarden.

OPLEIDINGEN:

- Praktische paardenhouderij Barneveld.

- Opleiding tot jurylid, stamboek opname KFPS.

- ORUN Instructeursopleiding.

Tinley Paardengedragstherapie (HBO opleiding).

-  E-quine.com/ KNHS Instructeur Paard en Gedrag

Z- dressuur geclassificeerd.

- Meerdere groene paarden opgeleid, zowel voor de dressuur, springen, cross en endurance.